Nem lesz felújítás az ígéret ígéret marad

Vác és környéke

Az év elején ugyan körlevélben tájékoztatta a dolgozókat a hamarosan induló felújításról, csaknem 12 hónappal később sem tud még semmit a munkálatokról a Váci Jávorszky Ödön Kórház főigazgatója. Urbán Edina a Vácért Lokálpatrióta Egyesület tagjának közadatkérésére árulta el pár napja, hogy lényegében semmi nem történt felújítás ügyben. Arról az Országos Kórházi Főigazgatóság sem tud, hogy bármilyen felújítás lenne.

Ez azt jelenti, hogy Rétvári Bence ugyan 6 évig kampányolt egészségügyért is felelős miniszterhelyettesként az új váci szakrendelőről, de még arra is alkalmatlan, hogy a meglevő ötvenéves épület felújítását akár csak beindítsa. Jól látszik, hogy – miközben bőszen Brüsszelre mutogat – az újbudai politikus magasról tesz a körzetére és nem tud/nem akar pénzt szerezni a fejlesztésre. Ezzel párhuzamosan több tíz milliárdnyi állami pénz folyik az Orbán-családhoz és a Boldog-ügy óta tudjuk, hogy valószínűleg Fidesz-kampányra is előbb megy el a váci és környékbeli adófizetők pénze, mint a romos szakrendelő felújítására.

Idén, az év első munkanapján jelentette be a váci kórház főigazgatója, hogy „megkezdődik a szakrendelő szakaszos felújítása”. Mint a Váci Hírnök akkor megírta, ez a tájékoztatás azért volt furcsa, mert a szakrendeléseket magába foglaló épületet bontásra ítélték azon tervekben, amelyek az új rendelőintézet felépítésére készültek. Ez az a komplexum, amely finanszírozására már 6 éve van kormánydöntés, de Rétvári Bencéék még egy kapavágásig sem jutottak el. Később ki is derült, hogy Rétvári 6 éven át átverte a választóit és nem lesz új rendelőintézet.

A Váci Hírnök januárban a kórház vezetőjét is megkérdezte a felújításról, ő azonban semmilyen választ nem adott. Urbán Edina március elején egy, a szerkeszesztőségünkhöz is eljutott közadatkérésre már kénytelen volt válaszolni, és bevallotta: egyetlen forintról sem tud, mely az általa akkor már két hónapja főigazgatói körlevélben beharangozott szakrendelő felújítására szánnának. Most, 7 hónap múltán is hasonló választ adott a főigazgató, bevallva azt, hogy az építőipari munka „nem kezdődött meg”, és leírva azt is, hogy a kórházban egyetlen egy szerződés sincs, mely a felújításra vonatkozna. Adódik tehát a kérdés, hogy a kórház főigazgatója mi alapján jelentette be a dolgozóknak év elején, hogy hamarosan megkezdődnek a munkálatok.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .