Nem kiemelt beruházás a balatonaligai fejlesztés

A Pécsi Törvényszék már a marmadik „kiemelt”-persze a kormány részéről- beruházásnak minősített projektet kaszálta el. Most a Balatonaligán épülő Club Alga fejlesztés jutott erre a sorsra.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás státuszt kapott a kormánytól három éve a Club Aliga-fejlesztés. Mármint az eredeti elképzelés, mely 100 szobás szállodát, 5 társasházat, 37 ingatlanból álló villaparkot, kikötőfejlesztést és -bővítést, egy közösségi tér kialakítását és 13 vízparti ingatlan értékesítését foglalta magában – írta a Magyar Narancs.

A Pécsi Törvényszék azonban nem csak a társasházépítések ügyében döntött így; a 3,5 méter magasságúra és 330 négyzetméter alapterületűre tervezett kikötőépület építési engedélyét is hasonló módon megsemmisítette, új eljárásra kötelezve a kormányhivatalt (nem ugyanaz volt az eljáró bíró a két ügyben). A napokban nyilvánossá vált ez utóbbi, szintén nem megfellebbezhető ítélet indokolása is. E szerint

„a kikötőépületre vonatkozó kérelem önmagában nem indokolja azt, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt ügy legyen”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .