Ahol kostolhatnál, de a törvényi rendelkezés tiltja

Százmillió forintos beruházás részeként épült meg Sopronban az a közösségi vinotéka, ahol a borvidék borászai megmutatkoznak. De szó szerint csak mutatkoznak, ugyanis kóstolni nem lehet a boraikat, csak a palackokat árusítják. A közeli iskola miatt rendelet tiltja a szeszes ital fogyasztását, ezt csak az oldaná fel, ha konyhát is nyitnának – értesült a telex.hu

Hogy mi az oka?

A hatályos kereskedelmi rendelet értelmében a melegkonyhás vendéglátóüzlet kivételével tilos szeszes italt kimérni nevelési-oktatási, egészségügyi, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül. A rendelet nem új, ismeretében viszont kérdés, miért éppen a Szent Orsolya-iskola alsó tagozatának helyet adó Deák téri épület mellett alakították ki a soproni borászok agoráját. Szerettük volna ezt megtudni az önkormányzatnál, főképp, mert tele van a város üres épülettel, köztük önkormányzati tulajdonúakkal is, de egyelőre nem kaptak választ a kérdésünre.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .