Ennek a palinak elment az esze!

Kitermelik Magyarország legnagyobb természetes gáztározójából a párnagázt. Ebben az esetben, azt már később nem tudják használni, így a 2013-ban visszavásárolt tározó gyakorlatilag pénz kidobás volt.

Hadházy Ákos

Annyi botrány van, hogy fel sem tűnt: a kontár tolvajkormány szép csendben megszünteti az egyik legnagyobb gáztárolónkat. Nagy Márton zseniminiszter ugyanis bejelentette, hogy leszívják onnan az ún. párnagázt. Ez az a gázmennyisség, aminek mindig ott kell lennie, különben az egész tározó tönkremegy – pont ez fog most történni. A következmény: a szétlopott államkasszába ugyan befolyik 1-1,5 milliárd euró, de innentől a tárolókapacitásunk az éves fogyasztás 60 százalékáról rögtön leesik 40-re – így az eddiginél is jobban kiszolgáltatottak leszünk az oroszok kényének-kedvének.

Kapcsolódó

Holoda Attila energetikai szakértő szerint bűn kitermelni a 800 millió köbméter párnagázt Hajdúszoboszlón

hvg.hu

 Egy elismert energetikai szakértő forrás így kommentálta számomra a hírt:

“800 millió köbméter párnagáz kitermelésével gyakorlatilag a hajdúszoboszlói földalatti gáztároló megszűnik. Nem lehet újból helyreállítani. Most, amikor az olcsóbbá vált gázárak mellett mindenki keresi a tárolói kapacitásokat, hogy letárolhasson az ‘óccsó gázból’, ezek az idióták, rövidtávú pénzügyi gondjaik megoldására beáldoznák az egyik legnagyobb földgáztárolót, amit 2013-ban – feleslegesen – milliárdokért vettek meg az E.ON-tól.”

Ezt már én teszem hozzá: Nagy Márton csak azt folytatja, amit eddig: a jövő felélését. A kormány nagy gazdasági csodája ugyanis csak ennyiből állt. Leépítették az oktatás és az egészségügy (azaz a jövő) finanszírozását, megszüntették a TIG-et (állami élelmiszertartalékolás), felélték a devizatartalékokat (ezért is vannak most nagyon nagy bajban), elszabotáltak egy sor szükséges beruházást a vízi közműveknél és az áramhálózatnál (ezért is tiltották meg a háztartásoknak a betáplálós napelemeket).

Ha nem hiszi, itt olvashat a gáztározó tönkretételéről:

Kép forrása: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .