LMP: a magyar energiapolitikán radikálisan változtatni kell

Az LMP szerint a magyar energiapolitikán radikálisan változtatni kell, ezért az ellenzéki párt azt kéri a kormánytól, fogadja el az LMP ezt célzó javaslatait.

    Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke vasárnapi, online is közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, a legnagyobb kihívás a világon az éghajlatváltozás gyorsulása, ezért minden erőt ennek lassítására kell koncentrálni.


    „Ennek érdekében új megoldásokat kell találni, azonban a magyar kormány tizenkét éve ugyanolyan válaszokkal igyekszik megoldani a problémát”

– értékelt.
    Az LMP úgy gondolja, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében vissza kell szorítani a fosszilis energiaforrások felhasználását, de Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt tizenkét évben Magyarországot függővé tette Oroszország gáz- és kőolajellátástól, amit mérsékelni kell – hangoztatta a képviselő.
    Schmuck Erzsébet a megújuló energiaforrások térnyerését szorgalmazta, és jelezte, noha az LMP számos esetben nyújtott be olyan határozati javaslatot, amely a szélenergia hasznosítása elé gördített akadályok felszámolását célozza, a kormány eddig nem tett lépéseket ez irányba.
    Schmuck Erzsébet azt mondta, ha a kormány elfogadta volna javaslataikat, akkor az ország most nem nézne szembe az „energiakockázatokkal”.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .