Székesfehérvár – Elkészült a Munkácsy iskola felújítása

Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere Facebook oldalán tette közzé a hírt, a városban történt iskolafelújítási projekt befejezéséről.

Teljes energetikai és külső esztétikai felújítást kapott a Munkácsy Mihály Általános Iskola, cseréltünk minden nyílászárót, a homlokzat és a tető teljes felújítás és persze modern szigetelést kapott, valamint napelemekkel is felszereltük a sulit, összesen 350 millió forintból.

Ebben a programban 15 fehérvári iskola kapott napelemeket, 3 suli, a Sziget utcai, a Táncsics és most a Munkácsy pedig teljes energetikai felújításon esett át az Európai Unió támogatásából.

A kormányzati forrásokból zajló iskolafelújítások is haladnak: a Hétvezéren és az Arany suli Budai úti épületén rajtolnak a munkák, a Tóparti és a Kodolányi folyamatban, a Vasvári gimi első ütemére kiírtuk a közbeszerzést. Nem túlzás tehát azt írni: ekkora iskolafelújítási program még nem volt városunkban, melybe kormányzati, EU-s és városi, önkormányzati pénzeket is bevontunk.

Az épületek korszerűsítése mellett folyamatosan haladunk az okostantermek kiépítésével is, önkormányzatunk ezzel járul hozzá a városi oktatás tartalmi, pedagógiai részének fejlesztéséhez.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .