Ülésezett a Fejér Megyei Közgyűlés

Névváltozattással kapcsolatos technikai döntésekről és gazdasági beszámolóról is határozott a Fejér Megyei Közgyűlés november 17-i ülésén. A testület emellett alapítványi támogatásról, és települési többletforrás biztosításáról is döntött. 

A január 1-től hatályba lépő névváltoztatással kapcsolatos jogszabályi kötelezettségének eleget téve technikai jellegű döntéseket hozott a testület az önkormányzat alapító okiratát, Szervezeti és Működési Szabályzatát, belső rendeleteit, valamint a kitüntető címeket és díjakat illetően. A névváltoztatást követően január elsejétől az önkormányzat elnevezése Fejér Vármegyei Önkormányzat lesz, a közgyűlés pedig Fejér Vármegyei Közgyűlés.

A megye gazdálkodását áttekintve egy részidős gazdasági beszámolót is elfogadott novemberi közgyűlésén a képviselőtestület. A napirendi ponttal kapcsolatban Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta:

 „Jó hír, hogy a sokszorosán van a megye bevételi oldala, köszönhetően a pályázatoknak, a különleges gazdasági övezetnek, a nyitóegyenlegnek. Úgy látjuk, hogy stabil, kiegyensúlyozott gazdasági év elé nézhetünk a következő évben is, nagyon komoly megtakarításokkal. Erre szükség is van az elhibázott uniós szankciós politika okozta helyzetben.”

A Szegényeket Támogató Alapítvány 300 ezer forintos támogatásáról is döntöttek képviselők, melynek köszönhetően rászoruló családok kapnak majd karácsonyi csomagokat, zárt ülésen pedig TOP projektet érintő települési többletforrás biztosításról határozott a testület.

Forrás: fejer.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .