Marha jó üzlet!

Süli János miniszteri esküjekor fiára íratta cégeit.  Nem kavart nagy port, mert a Biogas Productor Kft.  azelőtt sem és azután sem rendelkezett semmilyen forgalommal, nem végzett üzleti tevékenységet. 

Azonban a cég még 2013-ben megvett Tófalun három lepusztult, düledező istállót egy 7 hektáros területen. 2017-ben pedig -mivel EU támogatásból tervez építeni – közbeszereztetett egy egészen furcsa, 500 milliós, (!)  tehenészetet Tófalun, ahol csak az  iroda és szociális helységek 1000 nm-esek. . A közbeszerzés EU támogatásra utal (hiszen magánberuházásnál nyilván nem lenne), azonban a 460 milliós (!) támogatásnak a nyilvános adatbázisban nem, csak a helyszíni BEFELE FORDÍTOTT TÁBLÁN (képen) találtam nyomát . Az építkezés a módosító hirdetmény szerint csak 2019-ben indult el. Ugyanebben az évben  a cég 160 millió EU támogatást nyert el a Vidékfejlesztési Programból (lásd dokumentumok) egy vágóhíd létesítésre. Nem sokkal később az eddig semmilyen bevétellel és két alkalmazottal nem rendelkező cég szarvasmarha takarmànyozást célzó kutatásra (Vér metil-pool mérésen és egyedi mérlegelésen alapuló csoportszelekciós speciális takarmány) kapott 110 milliós EU pénzt  a VP-16.1.1-4.1.5-4.2.1-4.2.2-8.1.1-8.2.1-8.3.1-8.5.1-8.5.2-8.6.1-17 – Innovációs operatív csoportok létrehozása és az innovatív projekt megvalósításához szükséges beruházások támogatása nevű projektből.

A telep így nézett ki néhány éve

Tegnap elutaztam oda, a mostani állapotról a mellékelt fotók szólnak. Az 1000 nm alapterületű (!!) iroda és szociális helység már majdnem készen van, a düledező istállókhoz nem nyúlt még senki, pedig elvileg felújításra kapták a pénzt. A 7 hektáros terület hátsó részén három nagy épület alapozása és aljzatbetona van készen, az egyiknél egy könnyűszerkezetes épület építése már megkezdődött.

Ha érdekelnek a további részletek, látogass el ide.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .