Módosúlhat a szociális törvény

Arold Péter

A szociális törvény módosításával, ahol a kormány – Orbán Viktor – az egyént jelöli meg a szociális helyzetének felelősségért, gyakorlatilag a „Segíts magadon, az Isten is megsegít” elveket vezeti be a szociális ellátás területén.

Eddig a felelúőség elsősorban az állam, majd az önkormányzatok voltak felelősek. Szabó Tímea Ogy. képviselő szerint:

a hatályos jogszabályban az áll, hogy a szociális ellátás elsősorban az állam és az önkormányzatok feladata. A módosító javaslat azonban kimondja, hogy elsősorban az egyén a felelős, aztán „rátolja” az ellátás felelősségét a karitatív szervezetekre, az egyházakra, az önkormányzatokra és csak a „sor legeslegvégén” szerepel az állam – emelte ki a képviselő.
    A módosító indítvány visszavonását kérő frakcióvezető úgy fogalmazott: Orbán Viktor és kormánya szerint a bajbajutottaknak való segítségnyújtás „egy kommunista dolog”.
    A politikus egyúttal emlékeztetett, pártjuk már benyújtotta azt a javaslatot, ami a következő négy hónapban havi ötvenezer forint rezsitámogatást juttatna minden olyan háztartásnak, ahol az egy főre jutó jövedelem nem éri el az átlagbér szintjét. Azt is kérte a kormánytól, hogy nyújtson támogatást a lakóépületek energiahatékonysági felújításához és indítson olyan képzési programot, amelynek résztvevői a későbbiekben a megújulóenergia-szolgáltatás fejlesztéséért dolgozhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .