Villamos motorvonatok beszerzését tervezi a MÁV-START

A vasúttársaság nyílt közbeszerzési eljárással 80 db villamos motorvonat beszerzésére irányuló keretmegállapodás megkötését tervezi – írja Facebook oldalán a MÁV-Start

A megállapodás célja, hogy első körben 20 darab motorvonat beszerezhető legyen, és forrás rendelkezésre állás esetén további járműveket is meg lehessen rendelni. A motorvonatokat a belföldi regionális és régiók közötti, úgynevezett interrégiós forgalomban tervezik felhasználni többek között Hatvan, Szolnok, Miskolc és Debrecen környékén, a Pécs-Kaposvár-Gyékényes viszonylaton, továbbá a Szombathely-Celldömölk/Zalaegerszeg-Ajka vonalon.

A tervezett járműveknek 160 kilométer/óra engedélyezett sebességgel, ETCS-sel, klimatizált utastérrel, alacsony padlóval, kerékpárszállítása lehetőséggel, akadálymentes vécével, audiovizuális utastájékoztatással, WiFi-vel és elektromos eszközök töltésére alkalmas konnektorokkal kell rendelkezniük.

A beszerzési folyamat első állomása az előzetes piaci konzultáció (EPK), amely 2023. július 11-én megindult. A keretmegállapodás megkötése legkésőbb jövő év elején történhet meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .