Nincs tovább „Na de fiúk!”

Arold Peter

Megszűnt a tolerancia a gyorshajtások ellenőrzésénél május 1-től, mostantól szigorúbban veszi a rendőrség a sebességhatárok átlépését. Még többen kaphatnak bírságot.

„A továbbiakban a sebességtúllépés jogsértés esetén a jogsértést feldolgozó ügykezelő rendszer a mért sebesség alapján állapítja meg a közigazgatási bírság összegét”

– válaszolta a Vezess.hu kérdésére az ORFK.

Az elsőre kissé nyakatekertnek tűnő mondattal azt az információnkat tette hivatalossá a rendőrség, hogy május 1-től nincs többé a korábbi ráhagyás a traffipaxok által kiírt sebességre. Még konkrétabban fogalmazva: innentől alacsonyabb sebesség elérése után kapnak bírságot a gyorshajtók.

Én ezt nem tartom rossz dolognak, hiszen a szabály, az szabály. Ennél komolyabb gondot fog okozni azon autósok számára, akiknél a km óra nem digitális. Sokat számít még, a nem az autóhoz gyárilag adott abroncs mérete is, hiszen bizonyított, hogy a kilométer óra nem mindig azt mutatja, amit például e műholdas applikáció mér. Általában 5-8 km-es sebesség különbséget mér az órához képest, szerencsére mínuszban, tehát, ha az óra 100-at mutat, az autó „csak” 94-el megy.

Ez általában hatvan kilométeres sebességtől észlelhető. Érdekes lesz megvédeni az igazadat, ha a trafi halál pontosan mér. Én minden esetben a műholdas applikáció által mutatott sebességre hagyatkozom, városon belül, meg elég az az ötven.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .