Letartóztatták Gyömrő ellenzéki polgármesterét

Arold Péter összeállítása

Jómadarak nem csak a kormányközeli cégekben és a Parlament fideszes soraiban ücsörögnek, bőven lehet találni belőlük az ellenzék soraiban is.

A Magyar Nemzet információi szerint a NAV nyomozói a napokban őrizetbe vették, majd a bíróság csütörtökön le is tartóztatta Gyömrő ellenzéki polgármesterét, Gyenes Leventét és társait.

A napokban hatósági személyek jelentek meg Gyömrő polgármesterének otthonánál – tájékoztatta lapunkat az egyik helyi lakos. 

Gyenes Levente gödöllői luxusházát szállták meg a NAV kutyás nyomozói, Gyömrő polgármestere letartóztatása óta Facebook profilját is törölte, írja a budapestkornyeke.hu

Gyenest évekkel ezelőtt a Szegedi Ítélőtábla mondta ki bűnösnek folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért kilenc hónap, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet.

Az úgynevezett „számlagyáras” perben Gyenes Levente a hetedrendű vádlott volt. A hatályos jogszabályok szerint a képviselő-testületnek méltatlansági eljárást kellett volna indítania polgármestere ellen, ezt nem megvárva Gyenes benyújtotta lemondását, de 2019-ben végül újraválasztották.

Az Önkormányzat elzárkózik az esettől, véleményük szerint náluk minden rendben.

KÖZLEMÉNY

Gyömrő Város Önkormányzata a kora esti órákban értesült a Gyenes Levente polgármester urat érintő bírósági döntésről, valamint az ezzel összefüggésben lévő ügyről.

Az ügy kapcsán Önkormányzatunk az alábbiakról kívánja tájékoztatni a közvéleményt.

• Az ügy semmilyen módon nem kapcsolódik Gyenes Levente polgármesteri tevékenységéhez sem a mostani, sem a korábbi időszakot tekintve. Önkormányzatunk az ügyben semmilyen módon nem érintett, önkormányzatunknál hatósági vizsgálat, nyomozás nem zajlott.

• Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy Önkormányzatunk működése folyamatos és zavartalan, a SZMSZ-ben illetve a jogszabályokban foglaltak szerint a polgármesteri munkakört, hatásköröket és jogköröket az alpolgármester gyakorolja.

• Gyenes Levente minden ellene felhozott vádat tagad, az ügyben ártatlannak vallja magát, és bízik abban, hogy ez minél előbb be is bizonyosodik. A gyanúsítás szerint az ÁFA befizetését elmulasztó cégekkel kapcsolatban nem állt, ezekhez kapcsolódóan semmilyen vezetői vagy döntéshozói pozícióban nincs.

Tekintettel arra, hogy a fentiek nem Önkormányzatunkat érintő ügyek, további tájékoztatást vagy információt nem áll módunkban adni.

A nyomozást felügyelő Vas Megyei Főügyészségen egyelőre annyit mondtak, hogy hat személyt csütörtökön valóban letartóztatott a bíróság, és az ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt rendeltek el nyomozást.

Címlap forrása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .