Felzárkóztatás Fidesz módra

Milyen az élet Keleten?

Naponta jönnek a hírek az ország keleti részén élőkről, a szegregációról, a lemaradásról, az elszegényedésről, munkanélküliségről. Természetesen nem a királyi egyes csatornán, ott minden rendben és a gazdaság is hasít, milliárdokat öntenek a felzárkóztatásba és a többi és a többi. De mi a valós helyzet azokban a nyírségi településeken ahol a Fidesz az úr?

Hadházy Ákos ország gyűlési képviselő rendszeresen keresi fel ezeket a kicsiny falukat, most Myíracsád volt az úti cél.

350 ezer forintért (!) pirosarany, 350 ezerért (!) bors és 350 ezerért húsleveskocka (!) – avagy életképek a 200 milliós „Szegregált élethelyzetek felszámolása érdekében megvalósítandó komplex programok Nyíracsádon” című projektből. Mit látunk?

1) „GASZTRONÓMIÁRA ÉPÜLŐ KULTURÁLIS RENDEZVÉNY ( a nem fideszes képviselők elképedve tájékoztattak az elszámolt pirosarany, bors és húsleves kocka mennyiségéről)

2)Az univerzális POLGÁRMESTER DROGPREVENCIÓS ELŐADÁST TART egy hideg teremben

3)Az univerzális POLGÁRMESTER DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS TANFOLYAMOT TART egy hideg teremben

Reggel a másik nyíracsádi 230 milliós projekt legszebb gyöngyszemét, a „strandfoci pályát” mutattam be. Folytatni fogom azt is, de Nagy János polgármester oldalán olyan gyönyörű képeket találtam a másik projektről, hogy muszáj megosztanom Önökkel ezt is. A képviselő testület nem fideszes tagjai pedig ígéretet adtak, hogy részletesen megvizsgálják a 200 millió sorsát.

A projekt hivatalos adatlapján találhatnak még néhány szép képet :

https://www.palyazat.gov.hu/…/tamogatott…/1589990201

A közbeszerzési értesítő szerint a „komplex” programból 5 millió forintot költöttek erre a „strandfoci pályára”. A kiírás szerint van itt két foci kapu, négy darab pad és két darab asztal is…Nos, a helyiek szerint ezek fél napig voltak itt, amíg lefotózták az önkormányzat emberei, aztán felpakolták és elvitték.

A múlt héten végigjártam a projekt összes helyszínét is. Eredetileg a 200 millió forintból a legelesettebb emberek lakhatásának körülményeit kellet volna javítani . Nos, ebből gyakorlatilag alig valósult meg valami. A „sportpálya” valami egészen kirívó pofátlanság, íme a pálya.

Ami még nagyobb baj, hogy -sok más településhez hasonlóan- ebben a faluban is lett volna még 200 millió a hátrányos helyzetű emberek képzésére, de „természetesen” ennek is alig-alig van látszata, erről is igyekszem majd külön posztban részleteket felvillantani.

Ami viszont jó hír: a képviselő testületben kisebbségbe került a fideszes polgármester, Nagy János. (az egyik képen ő látható, tökéletesen ábrázolva a Fidesz rendszerének alapját: az EU-s pénzeken megvett és/vagy megzsarolt polgármestereket, akik aztán a falvakban a Fidesz legfőbb aktivistái) A kisebbségbe került polgármester bajban lesz, mert a képviselők módszeresen göngyölítik fel a polgármester visszaélés gyanús ügyeit. Ezek közül fogok még én is bemutatni egyet-kettőt, amelyben már nyomozás is folyt/folyik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .