Kezeljük helyén a Fidesz legújabb agymenését!

Hadházy Ákos 

Kedden késő este – mikor máskor, ugye – Kocsis Máté benyújtotta a sokat emlegetett „szuverenitásvédelmi“ törvényt. Első olvasásra az a legfontosabb, hogy a sajtó vegzálása kimaradt belőle, pedig eredetileg nyilván erre volt kihegyezve az egész. Lengyelországban megtörtént ugyanez, ott is nekiestek Kaczynskiék az egyik, külföldi tulajdonban levő tévécsatornának, de aztán az európai és amerikai ellenállás miatt visszavonulót fújtak. Orbánék vagy tanultak ebből, vagy már előre komoly pofonokat kaptak a nindzsák és inkább meg sem próbálják a maradék független sajtó egy részét kicsinálni – tegyük hozzá: egyelőre.

A javaslat legfenyegetőbb eleme a Btk. módosítás, amiről sokat fogunk még hallani a propagandától, hiszen milyen jól hangzik, hogy három év börtönt lehet kapni. Miért is? Valami olyasmiért, amit nyilván senki nem fog elkövetni. Ezt tehát tekinthetjük propagandacélú jogalkotásnak.

Feláll még a legújabb állami kádertemető, Szuverenitásvédelmi Hivatal, aminek egyetlen dolga lesz: zaklatni és rágalmazni bárkit, aki az állampárt útjában áll. Jogköre ugyanis csak arra terjed ki, hogy vizsgálódjon, bárki ellen, akiről feltételezi, hogy külföldi érdekeket szolgál. El is kezdhetné rögtön a Várban, de hát a rendszer lényege épp a szelektív jogalkalmazás.

Tudatosítani kell magunkban és másokban is: Magyarország szuverenitását, sőt a magyar emberek jólétét az a kormány fenyegeti, amely elárulta a szövetségeseit, eladta magát a putyini Oroszországnak és a kínai kommunistáknak. Ez az egész cirkusz szuverenitás védelme körül csak arra jó, hogy ezt elfedje, félelmet és gyűlöleted keltsen az erre fogékonyak lelkében.

Kezeljük ezt a helyén! DE! Az egész ügyben van egy nagyon is ijesztő tanulság: ezt az egész förmedvényt egy az egyben a putyini rendszertől importálták Orbánék, azzal a különbséggel, hogy a sajtóra vonatkozó részt végül MÉG nem merték átvenni. De az egész történet újabb konkrét figyelmeztetés: végig fognak menni a putyini út minden szakaszán, ha hagyjuk nekik.


    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .