A tegnapi balesetről

Arold Peter

Néhány kilométeren belül két baleset is történt a sztráda Budapest felé vezető oldalán.

Több jármű ütközött össze az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 98-as kilométerszelvényben 2023. június 21-én délután. A 96-os kilométerszelvényben egy motoros a belső szalagkorlátnak ütközött, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrök megkezdték a balesetek helyszínelését, a 100-as kilométerben pedig leterelik a forgalmat az autópályáról. Kerülni Bana-Bábolna érintésével vagy az 1-es számú főúton lehet. A sztrádára a 93-as kilométernél hajthatnak vissza – közölte a police.hu.


Ennyi a hír a tegnapi halálos kimenetelű motorbalesetről, minek személyes érintettségem is van, hiszen ott voltam 420 méterre a baleset helyszínétől.

Győrből tartottunk hazafelé egy munkából, amikor Bábolna térségében – pont a lehajtó után – érzékeltem, hogy nagyon belassul a pálya közlekedése.

A mentőhelikopter megjelenése alátámasztotta az elképzelésünket, hogy komoly baleset történhetett. Később több tűzoltó, rendőr és mentőautó érkezett a helyszínre. Gyakorlatilag teljesen leállt a forgalom, órákon keresztül álltunk egyhelyben, lehúzódva a két oldalon, hogy a segítség ne legyen akadályozva. Persze voltak, akik kihasználva a közlekedési folyosót, előbbre akartak „lopódzni”, de őket sem engedték tovább. Még a motorosokat sem.

Másfél óra elteltével, előre sétáltam és láttam, hogy két motor egy furgon és egy kamion volt a baleset helyszínén, a rendőrök éppen helyszíneltek.

Nem kell mondani, hogy kb. 40 fok volt az autókban, az inni való víz kifogyott, semmilyen tájékoztatást nem kaptunk a rendőröktől annak ellenére, hogy több alkalommal is elhaladtak a közlekedési folyosón.

Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy lassan két órája állunk a forró aszfalton, a yard autójában ott a hangosbeszélő, de egyiknek sem jutott eszébe, hogy a megafonon tájékoztasson minket, mire számíthatunk.

Hála a tűzoltóság embereinek, két óra elteltével vizet kezdtek el osztani a várakozóknak. Tapsot és köszönetet érdemelnek!

A forgalom kb. fél nyolc felé indult el.

Mivel nem vagyok katasztrófa turista, a baleset helyszínén nem készítettem fotókat, de a sorról és a tűzoltók segítőkészségéről igen.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .