Szolnok – elfogadott költségvetés

Csaknem 42,8 milliárd forint főösszeggel elfogadta Szolnok idei költségvetését a város közgyűlése csütörtökön. Szalay Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) stabilnak és biztonságosnak nevezte a város 2023-as költségvetését.

    A költségvetésről szóló előterjesztést 12 igen szavazat és 4 tartózkodás mellett fogadta el a közgyűlés.     Az elfogadott előterjesztés szerint idén az önkormányzat költségvetési főösszege csaknem 42,8 milliárd forint, ebből a Kistérségi Többcélú Társulás tervezett bevétele és kiadása csaknem 2 milliárd forint. Az önkormányzati költségvetési főösszegen belül a működési bevételek és kiadások összege egyezően 24,5 milliárd forint, a felhalmozási bevételek és kiadások összege pedig egyezően 16,2 milliárd forint. Az önkormányzat idei évi tervezett közhatalmi bevétele több mint 8,9 milliárd forint, amelyből az iparűzési adóból származó bevétel mintegy 7,3 milliárd forint.
    Szalay Ferenc a csütörtöki közgyűlésen elmondta: a költségvetés az értékmegőrzésen alapul, a meglévő fejlesztések felújításán, karbantartásán illetve hogy a „jól működő dolgaink életben maradjanak”. Kiemelte: megmaradnak a városban a bölcsődék, az óvodák és az iskolák, működik az egészségügy, a közösségi közlekedés, a közvilágítás, a hulladékgazdálkodás, a víz- és csatornaszolgáltatás.
    A parkok, zöldterületek rendben vannak, megőrizték a béreket, a munkahelyeket – sorolta. Hangsúlyt kap a városban a sport, az egészséges életmódra nevelés, továbbá a kultúra, a hagyományőrzés, számos rendezvényt tartanak – mondta.
     Hozzátette: a szolidaritási adó 1,7 milliárd forint, ez azt bizonyítja, hogy a város gazdasági teljesítménye erősödik, van plusz teljesítmény. A szolidaritási adó arról szól, hogy a hátrányos helyzetben levő településeket, embereket az erősebb városok támogassák és Szolnok még mindig az erősebb városok közé tartozik – jegyezte meg.
    Szalay Ferenc szólt arról is, hogy a gazdaság túlteljesített, a gazdaság jól működik, „a háborús infláció sajnos itt van, sajnos itt van a szankciók hatása is”. Kevesebb forrás jut sok mindenre, de jut az értékek megőrzésére – fogalmazott a polgármester, aki takarékoskodásra hívta fel a figyelmet, kiemelve: stabil és biztonságos a város költségvetése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .