Egymilliárdos fejlesztés Tótkomlóson

Egymilliárd forintot meghaladó értékben kezdődnek fejlesztések a Békés megyei Tótkomlóson is – közölte a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

A fejlődés szép dolog. Beruházni kell. Fejleszteni kell a vidéket. A Békés megyei Tótkomlós 1 milliárd forintnyi támogatást nyert fejlesztésekre. De azért nem szabad azt hinni, hogy csak azért, mert a Fidesz kormányoz. Ezek EU-s támogatások, amik akkor is meglennének, ha nem a jelenlegi kormányzás lenne hatalmon.

Még azt is megkockáztatom, hogy ismerve a magyar helyzetet, ebből az egy milliárdból többre is jutna, mint amennyire most.

Erdős Norbert kifejtette, a helyi művelődési ház energetikai fejlesztése 437; az Idősek háza felújítása 63 millió forintból történhet meg. A mintegy hatezres lélekszámú dél-békési városban 561 méter hosszan kerékpárút épül 70 millió forintból.

Hozzátette, egy korábban bölcsődeként funkcionáló épületben a helyi kulturális értékeket szeretnék interaktív módon bemutatni. A kiállítótér kialakítására 141 millió forintot nyertek el, amelyből a 400 négyzetméteres ingatlant felújítják és napelemes rendszerrel látják el.

Közlekedésfejlesztési projektekre is nyertek támogatást: aszfaltoznak több mint 900 méter földutat és 1600 méteren már aszfaltozott utcákat újítanak fel a város belterületén 320 millió forintból.

Fotó: Erdős Norbert Facebook oldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .