Jászberényi zakó

Zalán György

– Főnök, tisztelettel…

– Sapka!

– Van rajtam, Főnök, te mondtad, hogy spóroljunk, 18C° van nálunk!

– De rátok a Fahreheit vonatkozik, renitensek vagytok, ha betartanátok, kucsma lenne rajtad! Jobban mondva usánka, idomulni kell!

– De miért is vagyunk büntiben?

Jászberényben az időközin szénné nyerte magát a lipsibagázs! Mi vagyonokat költöttünk a Fészre meg a többire, ti meg néhány szaros táblát se raktatok ki!

– Pont ez a baj, Főnök! Napi huszonöt órát gyártottuk a vármegyetáblákat, már filippino vendégmunkásokat is fel kellett vennünk – ugye az ukránok kiestek mert elestek -, így is alig lettünk kész!

– Na jó, rendben, visszaállhattok Celsiusra… De miért is hálistenkedsz itt? Nem érek rá, nekem most készülnöm kell, repülök Zimbabwébe, az orvvadászok játszanak a nehézfémszennyezőkkel, viszek nekik a tao-pénzből, hátha építhet nekik a lölö egy stadiont, tán még egy templomnak is örülnének, szóval annyi időd van, míg a nagymagyarországos sálamat beletaposom a bőröndbe!

– Szóval Főnök, maradt pár vármegyetáblánk. Csináljunk belőlük hólapátot, vagy írjuk át stopbrüsszelre, vagy heilputyinra?

– Na. mutasd, mik maradtak?

– Itt vannak róluk a fotók!

A Szigorú de Jóságos Tekintetű végigfutott a képeken.

– Tudod mit? Egyelőre tedd fel ezeket egy polcra. Előbb-utóbb úgyis sorra kerülnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .