Levélben fordultam Dr. Aradszki András képviselőhöz

Tetlák Örs  alpolgármester Érd

A decemberi közgyűlésen fogadtuk el azt a határozatot, miszerint a testület többsége, az államosítási szándék ellenére továbbra is Érd tulajdonában és fenntartásában szeretné megtartani a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményt.

A határozat részeként kértük fel a Fidesz-KDNP képviselőjét, hogy ő is tegyen meg mindent a szakrendelő megvédése érdekében. Ezzel kapcsolatban kerestem meg tegnap képviselő urat, ismét felkérve, hogy legkésőbb a márciusi közgyűlésen számoljon be a nyilvánosságnak a szakrendelő megtartása érdekében tett lépéseiről.

Levelem szövegét itt olvashatják:

„Tisztelt Képviselő Úr!

Bizonyára értesült róla, hogy Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése decemberi ülésén kinyilvánította a szándékát, hogy a város tulajdonában, az önkormányzat fenntartásában kívánja megőrizni a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményt. Az elfogadott határozattal felkértük képviselő urat, hogy a rendelkezésére álló valamennyi fórumon adjon hangot a város tiltakozásának a tervezett átalakítás, a járóbeteg-szakellátás államosítása ellen, illetve kezdeményezzen tárgyalásokat, egyeztetéseket városunk közgyűlési döntésének támogatása érdekében.

Személyesen is meggyőződésem, hogy a szabadon vezényelhető szakszemélyzet és szakorvosi állomány az érdi betegek számára helyben kevesebb szakellátást, rövidebb rendelési időket, hosszabb előjegyzési listákat, több utazást és számos kellemetlenséget fog okozni. Bízom Képviselő Úr belátásában, hogy a közgyűlés döntésével és szándékával ellentétes törvényjavaslatokat nem támogat szavazatával, hiszen a tervezett átalakítás gyökeresen ellentétes az érdi és környékbeli polgárok érdekeivel.

Bízom továbbá abban is, hogy elfogadja felkérésünket, meghívásunkat és a tárgyalások, egyeztetések eredményéről legkésőbb a márciusi rendes közgyűlésen tájékoztatja a képviselőket, illetve a szélesebb nyilvánosságot.

Tisztelettel:

Tetlák Örs

alpolgármester”

Amennyiben Ön is egyetért azzal, hogy a szakrendelő maradjon a város tulajdonában és működtetésében, kérem írja alá petíciónkat, amit a hozzászólások között talál!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .