Nem akarunk Fótra akkumulátor gyárat

Fóton nem akarják az akkumulátorgyárat, ígérték, mindent megtesznek a felépítése megakadályozásának érdekében.

A fóti ipari parkban két cég is akkumulátor-gyártáshoz kapcsolódó tevékenység végzését tervezi. A dél-koreai hátterű HTNS Hungary Kft. négyezer tonna, akkumulátor-gyártáshoz használt veszélyes anyag raktározására bérelne épületrészt, egy másik cég pedig akkumulátor-összeszerelő üzemet létesítene – írja az Átlátszó

A terv azonban nemcsak az üzemektől pár száz méterre élő lakosoknak, de a fideszes városvezetésnek sincs igazán ínyére. Fóton sokak számára ijesztő példa a gödi Samsung-gyár, amelyet rendszeresen büntetnek a hatóságok a biztonsági előírások megsértése miatt.  

Minderről a fóti önkormányzat csupán a BYD Kft. kérelmére indult környezetvédelmi eljárásból értesült, előzetesen a testület tagjainak semmilyen információjuk nem volt az üzem létesítéséről.

Címlapfotó: Tuzson Bence és Szijjártó Péter koccint Kim Vu Csannal a Samsung SDI Magyarország Zrt gyártóközpontjának vezetőjével Mónus Márton MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .