Nagy Dezső akácméze lett idén Baranya Megye Méze

Három kategóriában 70 mintával neveztek idén a baranyai méhészek a megmérettetésre. Idén is jobbnál jobb mézeket kóstolt a zsűri, mondta el May Gábor, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szaktanácsadója, a Pécsi Méhész egyesület elnöke.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 3 kategóriában hirdettek győzteseket.

Virágméz kategóriában Bohuny Tibor selyemfű mézét találta idén a legjobbnak a szakmai zsűri, ezüstérmet kapott Háy István himesházi méhész virágméze, a bronzérmet pedig Reith Jánosné sombereki méhész virágméze érdemelte ki.

A hársmézek közül Karsa Lázár méze kapta idén az aranyérmet, Pál Zsolt ezüst, Ballér István pedig bronzérmet kapott a zsűritől.

Akác kategóriában Széles Balázs méze nyert, második helyezett lett Bohuny Tibor akácméze, a bronzérmet pedig Pál Zsolt nyerte.  

A Baranya Megye Méze címet idén Nagy Dezső érdemelte ki, a pécsi méhész mindhárom kategóriában kiváló mézeket termelt az idén. 2018 után 2022-ben is a cím büszke birtokosa lehet.  

Őri László a díjátadón elmondta, az esemény jó alkalmat teremt arra, hogy felhívjuk a helyi termelőkre a figyelmet. Arra szeretnénk ösztönözni a megyében élőket, hogy tudatosan vásároljanak, a piacokon és a boltok polcain keressék a helyben előállított minőségi termékeket, mondta a megyei elnök. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .