Katalin karácsonyi ajándéka

Dr. Molnár Róbert Kübekháza polgármestere

Novák Katalinnak úgy tűnik már megvan a luxus karácsonyi ajándéka! Sminkszoba, zeneszoba, saját mozi a rezidenciában és nem régen kiderült, hogy további 200 millióért jó pár új autót is kap, miközben az ország egyre mélyebbre süllyed a morális pusztításuk, a szellemi, lelki, fizikai ellehetetlenítésük miatt. Ilyennek kellene lenniük a „protestáns keresztények” vezette országnak?

Hát egyikőjük sem olvasott pl. Erasmust, John Wycliffe-t, Husz Jánost, Zwinglit, Luthert, Kálvint, Spurgeont, Bonhoeffert, vagy a református lelkészből lett holland miniszterelnököt, Abraham Kuypert? De van bőséges választéka a magyar protestáns közéleti irodalomnak is, hadd csak egyet említsek név szerint: Bíbó István. De vannak „no name” egyszerű hűséges szolgák is, akik a hazug rendszerben – életük kockáztatása árán is – felvállalták az igazságot és nem sodródtak. Hogy őket nem olvasták sajnálatos, de hogy „keresztény” létükre a Bibliát sem (?), amely kijelöli keresztény embereknek, így a közszolgáknak is a cselekvési programját, a magatartási szabályait, az már baj.

Ha nem olvasták, ne kérkedjenek se a nagy „kereszténységükkel”, se a nagy „reformátusságukkal” mert semmi közük hozzá, nem mellesleg szégyent és gyalázatot hoznak Isten nevére!

A teljesség igénye nélkül Ézsaiás prófétától küldenék Miniszterelnök úrnak és kormányának, Köztársasági Elnök asszonynak és sleppjének pár igét figyelmeztetésül, és útjaik megjobbítása céljából:

„Jaj azoknak, akik gonosz törvényeket hoznak, akik csak elnyomó rendeleteket írnak. Akik nem szolgáltatnak igazságot az elnyomottnak, s megfosztják jogaitól népem szegényeit. Akik kizsákmányolják az özvegyet, és megrabolják az árvát.”

„Jaj azoknak, akik azt mondják a rosszra, hogy jó, és a jóra azt, hogy rossz, akik a sötétséget világosságnak, a világosságot pedig sötétségnek mondják, akik azt állítják a keserűről, hogy édes, az édesről pedig azt, hogy keserű!”

„Jaj azoknak, akik házat házhoz sorakoztatnak, szántóföldet szántóföldhöz ragasztanak, míg az övék nem lesz minden hely, s nem csak ők lakják az egész országot. Megesküdött a Seregek Ura fülem hallatára: „Bizony, rommá lesz a sok ház, és a szép nagy paloták lakatlanná válnak”.

„Jaj azoknak, akik a rosszat jónak mondják, és a jót rossznak. Akik a sötétséget világosságnak teszik meg, s a világosságot sötétségnek, ami keserű, azt édesnek, az édeset meg keserűnek”.

„Jaj azoknak, akik bölcsek a tulajdon szemükben, és okosaknak hiszik saját magukat.”

„Jaj azoknak, akik hősök a borivásban, és bátrak, ha mámorító italt kevernek.”

„Jaj azoknak, akik ha megvesztegetik őket, fölmentik a gonoszt, és attól, akinek igaza van, elveszik igazát. Amint a tarlót felfalják a lángok, és az aszott fű elhamvad a tűzben, az ő gyökerük is hamuvá válik, virágjuk elszáll, mint a por. Mert elvetették a Seregek Urának törvényét, s megvetették Izrael Szentjének szavát.”

Ámen! Soli Deo Gloria!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .