Gyurcsány szerint árulás történt Jászberényben

Hétfőn akár fel is oszlathatják az ellenzéki vezetésű jászberényi önkormányzati képviselő-testületet.

Az ehhez szükséges előterjesztést a DK helyi erős embere, Gedei József jegyzi, aki korábban alpolgármester, még korábban, még MSZP-s színekben polgármester volt a városban – írja a telex.hu

Nincs kiegyezés a Fidesszel sem országosan, sem Jászberényben. Szövetségeseink cserbenhagyása árulás.

reagát Gyurcsány Ferenc

A Demokratikus Koalíció ismert módon élesen és határozottan szemben áll a jelenlegi kormánypárt politikájával. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség kormányzását történelmi, politikai tragédiának tartjuk.

Az elmúlt években e politikával szembenálló demokratikus erők együttműködését szorgalmaztuk, építettük. Ennek eredménye lett többek között, hogy Jászberény városának a mi támogatásunkkal is ellenzéki polgármestere lett.

A napokban a város képviselő-testülete elé kerül egy előterjesztés a testület feloszlatásáról. A kezdeményezés sorsáról, támogatásáról vagy elutasításáról a polgármesternek és a mögötte álló képviselőknek, köztük a Demokratikus Koalíció képviselőjének közösen kell dönteni. Ez esetben ezt a döntést a DK országos elnöksége helyi belügynek tekinti.

Annak az esetleges lehetőségét, hogy a DK képviselője a Fidesz képviselőivel egyeztetve, közösen alkossanak többséget a polgármester mögött állókkal szemben, és így érjék el az előterjesztés elfogadását, pártunk elveivel, normáival való szakításként értékelnénk.

A DK-ban szövetségeseink cserbenhagyása, a Fidesszel való hatalmi kiegyezés politikánk elárulását jelenti. Következményei ehhez igazodnak.

Adalék a témához Gedei doktor Facebook oldalán

Önkény helyett törvényes működést! Ma reggel a jászberényi piacon a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékormányáról és…

Közzétette: Dr. Gedei József – 2022. október 14., péntek

Címlapfotó: Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .