Gödöllőn is gondok vannak

Gémesi György – Gödöllő polgármestere

Ma tíz intézményünket látogattam meg szakemberekkel. Bölcsődét, óvodákat, szociális egészségügyi intézményeket, könyvtárat.

A látogatás célja az épületek energetikai rendszerének szemléje. Megállapítható, hogy az elmúlt években számos energiahatékonysági beruházást, felújítást végeztünk az épületeken. Most is előkészítés alatt van a palotakerti óvoda energia korszerűsítése / nyílászáró csere és külső szigetelés a Művészetek Házára napelem felhelyezése/Sajnos nem értünk a korszerűsítési, hatékonysági beruházási folyamat végére.

Ilyen állapotban talált minket itt Gödöllőn is a rezsicsökkentésből való kizárás és a kormány brutális /8-10 szeres/ energia áramemelése. Számos azonnali kisebb szigetelési munkával sok energiát tudunk megtakarítani.

Ezeket összegeztük és további javaslatokat készítünk elő ami segíti a takarékoskodást. Tervezünk további nyílászáró cserét, radiátor szabályozhatóságot, szigetelést. Mindezek ellenére még nem tudjuk finanszírozható lesz e az intézmény hálózat, vagy szigorúbb /akár bezárási / intézkedéseket kell hozni.

Azt látom már, hogy ha nem lesz kormányzati beavatkozás akkor hasonlóan Győrhöz, Xll kerülethez vagy Kaposvárhoz nekünk is kell bezárni intézményeket. A bejárást pénteken folytatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .