Amikor a kormány megint hazudik

Arold Péter

Eltelt 32 év és semmi sem történt

A könnyen félrevezethető szavazók hamar elhiszik, amikor a kormány, az ellenzék minden egyes mondatára Gyurcsányozik, baloldalazik és kommunistázik.

A vidék mindig tartott attól hogy visszajön az 50-es évek padlás söprése és minden rossz ami akkor azokkal a vezetőkkel járt, akiktől a vidéknek félnie kellett.

A vidék a mai napig elhiszi, hogy az ellenzék csak kommunistákból és baloldaliakból áll, hiszen apáról fiúkra szállt a történet, hogy milyen gyilkos banda volt.

Egy vidéki, mégis nagy létszámú csoport egyik fiatal tagja le is írta, hogy mit hozott otthonról, mit hallott évtizedeken keresztül.

A csoport nem zárt, hiszen az én profilom így úgy gondolom nem fog megsértődni amiért megosztom veletek.

Íme:

Valóban el kell az embernek gondolkodnia. Az én családom ki nem állhatta az Mszp-t. Nem volt jó a kapcsolat a kommunistákkal. Mindegy. Szóval ami MSZP volt, az kuka volt. Anyám fideszes volt anno, ne szégyelljük, tényleg sokan voltak így 2002ben. Tehát én már abban szocializálódtam, hogy minden ami baloldal, az rossz. És tényleg éreztem, amikor a vizitdíjat behozták, amikor növelték az adómat, hogy helló, ez így nem oké… Aztán jött a válság, elszabadultak az indulatok, meg az árak, jött Viktor, és elég sokunk kicsi szíve repesett. Ezek az emlékek, amik így történtek meg.

Aztán mi történt a valóságban? A valóságban az történt, hogy a rendszerváltás után lett egy eléggé nagy káosz. A szocializmusban szocializált fiatalok (anyáék, és ha magadra ismersz nem baj, mert ez nem szégyen, ez tény) azt hitték, hogy vége a vasfüggönynek, és máris Ausztriában találjuk magunkat.

Jöttek a kormányok, tettek amit tettek, mi pedig (itt már én is) vártuk a csodát. A micsodát? És ebbe belecsöppent az MSZP, és Gyurcsány, aki a magyar modern történelemben egyedüliként mondta ki, hogy „elkúrtuk”. De mit? Romokban heverő ország, csecsemő demokrácia, felszabadult hatalmak és indulatok… Magyarország rosszabb volt, mint egy lázadó tini!

És ez mindenkire igaz volt. Kapkodás. Mindenki marha okos volt, de senki nem tudta, hogy hogyan kéne, mert mindenki félt a mindenkori ellenzék kicsinyes bosszújától, vagyis, hogy „csak azért nem szavazom meg, mert ő mondta”.

Ez ma sincs másképp. Az MSZP nem Gyurcsányból állt. Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy. Volt egy istenverte gazdasági válságunk, egy elhibázott „IMF” hitelünk, amit a magánnyugdíjból fizettek ki, aminél halkan meg jegyzem, hogy felröppent, hogy az egykori Szu hitelek is talán akkor lettek tisztázva, és mégis csak 1 nevet hallunk.

Tényleg vissza kell tekinteni, hogy milyen apró dolgok is voltak ott? Hogy is voltak a pesti éjszaka esetei? Milyen is volt a valódi 90-es évek? Mi volt biztos, és stabil?

Mint írta, valóban el kell ezen gondolkodnia az embernek. Minden részletet megvizsgálni. De ahogy pár poszttal ezelőtt fogalmaztam, könnyebb a 2 szavas mondatot leadni, mert abba nem lehet belekötni, és átvariálni, és nem kell gondolkodni.

Az utolsó mondatával a tőmondatokra specializálódott és ténylegesen a vidék szavazóinak szánt üzenetekre gondolt, amik mostanság elöntik a közösségi oldalakat és a megosztói súlyos 100 ezreket kapnak értük, miközben fizetett hirdetésekben még súlyos 10-20 milliókat áldoz a kormány a hülyítésre.

Hogy ezt minek az apropójából írtam le?

Mert megint itt egy hülyítés ami klappol.

Gyurcsányékkal se olcsó tűzifa, se gáz, se rezsicsökkentés nem lenne – reagált a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnökének csütörtöki nyilatkozatára, amely szerint a kormány bürokratikus eszközökkel nehezíti a rászorulók tűzifához jutását.

    A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta: ha „Gyurcsányékon” múlna, akkor se olcsó hatósági áras tűzifa, se gáz, se rezsicsökkentés nem lenne.


    „Gyurcsányékat kormányzásuk alatt egyáltalán nem érdekelte, hogy oldják meg a fűtést a magyar családok, Európa legmagasabb energiaárait fizettették a magyarokkal” – fogalmaztak.


    A Fidesz szerint a baloldal most is teljes erővel támogatja az energiaválságot okozó brüsszeli szankciókat, amelyek „az egekbe emelik az energiaárakat, az inflációt és gazdasági válságot okoznak, miközben a magyar családokat védő rezsicsökkentést a kezdetektől el akarják törölni”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .