A lakásfelújítások támogatását sürgeti az MSZP

A komplex lakásfelújítások támogatását sürgette hétfői online sajtótájékoztatóján Hiszékeny Dezső, az MSZP országgyűlési képviselője, aki szerint így akár a felére is csökkenthető a rezsiköltség.

    Ma kifizethetetlenek a rezsiszámlák – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint „nagy arányú, teljes körű és gyors beavatkozásra” volna szükség ezen a területen, hiszen a lakosság egyötödének van rezsihátraléka, és tízezerszám kapcsolnak ki fogyasztókat a hálózatokból.
    Hozzátette: noha 2010 óta többször megígérte, a Fidesz nem sokat tett az energetikai felújítások érdekében. Példaként Hiszékeny Dezső azt hozta fel: a Vodafone megvásárlására szánt összeg százezer lakás szigetelésének költségeit fedezné.
    A szocialista politikus hangsúlyozta: a technológia két évtizede, a panelprogram kezdete óta rendelkezésre áll, akárcsak – uniós forrásból – a forrás, csupán azt kell elérni, hogy ezeket az összegeket „ne ellopják, hanem valóban erre a feladatra fordítsák”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .