Négyszázmillió forintos fejlesztéssorozat indul Medgyesegyházán

Több mint négyszázmillió forint uniós támogatást nyert el a Békés megyei Medgyesegyháza egy komplex fejlesztéssorozat kivitelezésére – tájékoztatta az önkormányzat közleményben az MTI-t.

    Mint írják, a 411 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el.
    Az összegből több fejlesztést terveznek a dél-békési, mintegy 3 500 lakosú, dinnyetermesztéséről híres városban: kialakítanak műkorcsolya- és kerékpáros pumpapályát; új kerékpárutat építenek egy szakaszon; játszótéri elemeket telepítenek; egy területen megoldódik a csapadékvíz elvezetésének problémája, zöldterület rekonstrukciót végeznek, illegális hulladéklerakókat számolnak fel és mosdókat alakítanak ki.
    A kivitelezéseket 2024 végéig kell befejezni – írták.

Kiegészítés a szerkesztő részéről

Békéscsabától mintegy 20 kilométerre délre fekszik, a megye délkeleti részén. Szomszédai: észak felől Pusztaottlaka és Újkígyós, északkelet felől Kétegyháza, kelet felől Nagykamarás, délkelet felől Almáskamarás, dél felől Kunágota, délnyugat felől Magyarbánhegyes, nyugat felől pedig Medgyesbodzás.

A település polgármestere a Fidesz színeiben politizál, teljes népesség 3451 fő (2019)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .